top of page
  • Instagram
  • Facebook

Permanente

make-up

Permanente make-up is dé manier om je blik altijd perfect voor elkaar te hebben. Je hoeft het niet meer bij te werken met een potlood, ideaal dus in de morning rush. Het blijft mooi onder alle omstandigheden. In het zwembad, de sauna, bij het sporten,.. uw make-up zal altijd perfect blijven zitten. 

Hoe wordt permanente make-up aangebracht 
Met een flinterdunne, steriele naald wordt een speciaal veilig pigment onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij een tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, zal permanente make-up langzaam lichter worden. 

Velen stellen de vraag of dit pijnlijk is? Er wordt gebruik gemaakt van een efficïente en wettige verdoving waardoor je weinig of geen pijn ervaart. 

 

Waar moet u rekening mee houden bij een behandeling?

 

KLEURINTENSITEIT EN VORM
Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet. Houd rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. De kleur vervaagt in deze dagen tot het gewenste resultaat. 

De kleur en de vorm worden samen in overleg gekozen. De klant heeft inspraak op wat zijzelf verwacht van de behandeling.

 

HYGIËNE
Om hygiënische redenen mag je gedurende zeven dagen na de behandeling niet in een sauna, zee of zwembad. Het vochtig maken van de net gezette permanente make up, zou pigmentverlies kunnen opleveren. Houd dus rekening met vakantieplannen bij het aanbrengen van permanente make-up.

 

UV-LICHT

Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. Je mag gedurende zeven dagen na de behandeling niet zonnen en geen gebruik maken van de zonnebank. 

REACTIE VAN DE HUID
Direct na het aanbrengen van de permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echt weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht, kunnen er kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Je mag de korstjes niet zelf verwijderen, want dan kan er een litteken ontstaan of pigmentverlies. Uiteindelijk laten de korstjes zelf los.

 

De nazorginstructies worden mee gegeven na de behandeling.

 

GENEZINGSPROCES

  • Dag 1-3: zeer donker

  • Dag 4-10: kans op vervaging

  • Dag 11-28: kans dat de kleur bijna of volledig weg gaat

  • Dag 29-35: licht kleur te zien

  • Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar

 

Na de eerste sessie: 30% zichtbaar resultaat
Na de touch-up behandeling: 70% zichtbaar resultaat

 

ZICHTBAARHEID

De resultaten van de behandeling blijven 1 tot 3 jaar goed zichtbaar. Dit verschilt per huidtype. Daarnaast kunnen verschillende levenswijzen de houdbaarheid van het pigment verkorten. Denk hierbij aan veel zonnen, cosmetische behandelingen, medicatie etc. 

De make-up kan steeds later volledig naar wens bijgewerkt worden. Op deze manier blijft je make-up steeds perfect.

logo groene letters.png
bottom of page